Postbus 10.000, 2620 Hemiksem info@hvk-aem.be +32 3 887 82 42

“Geweld is zegen”

“Het geweld van Boko Haram is een grote zegen voor Gods Koninkrijk!”

Dat zegt voorganger Jibriailu Anthony (27) uit Nigeria. Hij leidt een opvanghuis voor ex-moslims, die gevlucht zijn voor hun familie na ernstige bedreigingen. Het aantal moslims dat christen is geworden is enorm gegroeid.

Vijf jaar geleden begon Jibriailu met drie bekeerde moslims, en op dit moment begeleidt hij 62 bekeerlingen. ” Door al het geweld van Boko Haram in de afgelopen jaren, zijn veel moslims teleurgesteld in de islam.

“Hoe gek het ook klinkt, het geweld van Boko Haram is een grote zegen voor Gods Koningkrijk.”

Jibriailu Anthony – Nigeria

Dank God voor zijn redding en almacht!

foto: Jibrialu Anthony geeft Bijbels onderwijs aan ex-moslims.

Project december 2018 – Smokkel je mee?

Ook vandaag de dag worden Bijbels en ander christelijk materiaal in gesloten landen binnengesmokkeld. Dit doen we om vervolgde christenen toe te rusten, zodat ze staande kunnen blijven in hun geloof. Wil je bijdragen aan dit werk door het geven van een gift?

STEUN


Lees het smokkelverhaal van Tao uit Vietnam:

Een bijzonder smokkelverhaal: de bus.


Dit verhaal gaat over ‘Tao’, een broeder in Vietnam die vastbesloten was om een doos met Bijbels naar een afgelegen dorp te brengen. Als hij samen met zijn lading gevonden zou worden, betekende dat een gevangenisstraf en mogelijks martelingen.

Tao wilde het hoe dan ook proberen. Hij bad, verzamelde al zijn moed en nam het enige mogelijke vervoersmiddel: de bus. Hij wist dat er onderweg controles waren, maar hij hoopte dat de Bijbels op welke manier dan ook niet onopgemerkt zouden blijven.

Terwijl Tao bad voor een goede reis, schrok hij toen een man in uniform op de bus stapte. De soldaat liep op hem af en ging op de lege stoel naast hem zitten. Vlak voordat de soldaat even later in slaap viel, legde hij zijn uniformpet op de doos met Bijbels.

De eerste controle kwam. Passagiers moesten zich identificeren en hun bagage openen. De slapende soldaat werd overgeslagen, net als de doos met Bijbels. En steeds weer, vlak voor elke controle,  dommelde de soldaat in, met zijn pet nog steeds op de kostbare doos. Zo kwamen de Bijbels veilig op de plaats van bestemming.

Project november 2018 – Gevangenen en hun families

Vele broers en zussen in Christus zitten onschuldig gevangen omwille van hun geloof. De omstandigheden in deze gevangenissen zijn vaak ondragelijk. Maar ook voor hun gezin is het een enorm moeilijke tijd. Niet weten waar je man of vrouw gevangen zit. Alle verantwoordelijkheid alleen moeten dragen. Het is een zware last.

Daarom staat HVK naast deze gevangenen en hun gezin met praktische en bemoedigende steun. Ook u kunt ons hierin steunen met uw gift. Help ons om het licht van Christus te schijnen tot in de diepste gevangenis.


Bekijk het verhaal van Bounchan: 164 maanden in de gevangenis

Project oktober 2018 – Gefilterd water

Ieder jaar sterven er meer dan 3,4 miljoen mensen door ziektes in het drinkwater. Hieronder vallen ook onze vervolgde broers en zussen. Wereldwijd worden christenen verboden te drinken van gezuiverd drinkwater. Hierdoor zijn ze verplicht slecht water te drinken. Ook overheden hebben deze verdrukte christenen de rug toe gekeerd. Ze helpen enkel de mensen die hun regime steunen en doen niets om onze vervolgde familie van drinkbaar water te voorzien.

Maar dankzij Gods genade heeft HVK een oplossing gevonden om christengezinnen van gefilterd water te voorzien. We gebruiken en verdelen water filters van LifeStraw®. Deze filters reinigen en bewaren het water zodat de onze broers en zussen proper drinkbaar water hebben. Op dit moment hebben we al verschillende filters geplaatst in de Filipijnen, Vietnam, Nigeria, Indonesië en India. Maar we willen er nog veel meer plaatsten.

Helpt u ons mee met uw gift? Dankzij uw hulp worden honderden levens van vervolgde christenen gered.

STEUN


Bekijk hier de video:

China – Pepperspray en slaag na preken

Chinese christenen uit Shenzhen werden onlangs door de politie belaagd toen ze op een plein aan het preken waren.

Één van de agenten sloeg hen, liet zich neer vallen en beschuldigde de christenen van het aanvallen van de politie. Vier van de christenen werden met pepperspray aangevallen, geslagen en gevangen genomen totdat ze schuldig zouden pleiten. De gelovigen lieten zich niet uit veld slaan, maar maakten van de gelegenheid gebruik om te getuigen. Veel van de agenten die dienst hadden kwamen daardoor tot geloof! De christenen zijn inmiddels vrijgelaten.

Dank God voor het getuigenis van deze Chinese broers en zussen! Bid dat ze Gods liefde mogen blijven ervaren en trouw blijven doorgaan met het verspreiden van het evangelie.

Bron: China Aid

Bestel Gebedskalender 2019

Wanneer wij aan vervolgde christenen vragen wat we voor hen kunnen doen, zeggen ze vrijwel altijd: “Bid voor ons”
Beantwoord hun vraag en bestel onze gebedskalender voor 2019. Elke week kunt u bidden voor een specifiek land waar onze broers en zussen worden vervolgd.

Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer informatie

 

Tiener gewurgd en half dood.

De twaalfjarige Emmanuel Nyaiti uit Kenia is afgelopen maand gewurgd door moslimextremisten. Hij overleefde het maar net.

De jongen was op weg naar zijn oma, zo’n tweehonderd meter verderop, toen vier lokale extremiste, hem opwachtten en meenamen naar een cassaveveld. “Ze wilden me dwingen moslim te worden. Ik weigerde. Hij sloeg me en ik begon te schreeuwen.”

Emmanuel werd al eerder bedreigd. Zijn vader, Kauta Yokosofat, zegt dar hij en zijn buren opzoek gingen toen de jongen wegbleef. Ze hoorden hem schreeuwen en vonden hem “bewusteloos en half dood”.

Dank God dat Emmanuel de aanval overleefde, bid om bescherming en moed.

 

De vader van Emmanuel Nyaiti, Kauta Yokosofat

Bron: Morning Star News

UPDATE Pakistan: “Asia Bibi toch vrij”

Na een zenuwslopende week, waarin de ogen van de hele wereld gericht waren op Pakistan, is de Pakistaanse christen Asia Bibi vrijgelaten uit de gevangenis. Dat melden Pakistaanse media en is bevestigd door haar advocaat Saif ul-Malook. 

Nadat ze vorige week woensdag was vrijgesproken, zwichtte de regering onder druk van radicaal-islamitische groeperingen, die de dood eisten van zowel Asia zelf als de rechters die haar vrijspraken. De regering zegde toe dat de rechtszaak overgedaan zou mogen worden. De advocaat, die in Nederland verblijft, zei eerder al dat er geen wettelijke gronden meer zijn om Asia vast te houden in de gevangenis. Hij verwachtte haar vrijlating binnen tien tot twaalf dagen na de vrijspraak op 31 oktober.  Verschillende bronnen meldden dat Asia met haar gezin op het vliegtuig zou zijn gestapt. De Pakistaanse regering ontkent dit en zegt dat Asia Bibi nog in het land is. Het is onbekend waar ze nu verblijft.

Opluchting
André van Grol, directeur onze zusterorganisatie SDOK (NL): “Over de hele wereld is de afgelopen dagen intens gebeden voor Asia. En God heeft verhoord! Wat een enorme opluchting moet dit zijn voor Asia en haar gezin! Het is niet voor te stellen wat zij de afgelopen jaren, en zeker de afgelopen dagen heeft moeten doormaken. Van beschuldiging en arrestatie naar een terdoodveroordeling, dan na jaren in de dodencel ineens vrijspraak, die twee dagen weer herroepen lijkt te worden. En dan alsnog vrijgelaten worden… Laten we de HEERE hartelijk danken, maar ook nu voor Asia en haar gezin blijven bidden! En bid alstublieft ook voor Pakistan op dit moment, in het bijzonder voor de christenen. De situatie is erg dreigend. Ook zitten er in het land nog veel andere christenen als Asia gevangen op beschuldiging van blasfemie.”

Foto: Asia Bibi met haar advocaat Saif ul-Malook

Asia Bibi is vanochtend vrijgesproken!

Na negen jaar cel is de Pakistaanse christen Asia Bibi woensdagochtend vrijgesproken van blasfemie! In verband met de vrijlating hebben de autoriteiten zware veiligheidsmaatregelen getroffen.

Asia werd in 2009 gearresteerd op beschuldiging van blasfemie. Ze zou de profeet Mohammed hebben beledigd. Asia heeft altijd ontkend. In 2010 werd Asia Bibi ter dood veroordeeld, wat internationaal tot grote verontwaardiging leidde. Begin oktober kwam Asia Bibi’s rechtszaak voor het hoger gerechtshof, waarna de rechters een beslissing namen. Toen ze besloten deze nog niet mee te delen, zonk al onze moed terug in de schoenen.
Maar God zij dank, vandaag is ze vrijgesproken!

Een reactie van één van onze medewerkers:
“Tranen van vreugde”

We zijn God dankbaar dat Asia na zoveel jaren van onzekerheid en angst eindelijk met haar gezin herenigd kan worden! Dit is echt een gebedsverhoring; vele christenen in België en andere landen hebben jarenlang voor Asia en haar gezin gebeden. Als u daar één van bent: hartelijk dank!

GEBED BLIJFT NODIG!

We roepen u op om te blijven bidden voor Asia: om bescherming voor haarzelf, haar man en kinderen en dat ze op een veilige plek terechtkomen waar ze hun leven weer kunnen oppakken. Bid ook voor andere christenen in Pakistan; de situatie is momenteel dreigend.

Foto: Asia Bibi’s echtgenoot en hun dochter

Afbeeldingsresultaat voor asia bibi

 

Project september 2018 – ” Glorie van het Koningkrijk ” Radio uitzendingen

Hulp aan de Verdurkte kerk werkt samen met lokale organisaties die het evangelie verspreiden in landen die moeilijk bereikbaar zijn.

Bij dit project willen we ons focussen op radio uitzendingen voor moslims. Door het evangelie te horen in hun eigen taal of dialect komen vele moslims tot geloof. Vanuit een buurland wordt het evangelie in het Arabisch uitgezonden naar Egypte, Yemen en Saoedi-Arabië.

Één van deze lokale organisaties is Trans World Radio. Neem zeker eens een kijkje naar hun werk op https://twr.be.

Met uw Gift kunnen we zorgen dat het evangelie verspreid wordt in de meest gesloten landen.

STEUN

Bekijk de video over een Marokaanse moslim die tot geloof kwam via de radio.